Vill din stad inspirera världen?

EHCC

I maj drar årets omgång av Earth Hour City Challenge igång och WWF hoppas att just din kommun vill vara med. Några av fördelarna med att delta i EHCC 2014-2015 är att rapporteringen sker på den internationellt erkända Carbonn-plattformen, alla deltagare erbjuds support och feedback  och det är en bra möjlighet att sätta kommunens klimatarbete på kartan! I mars 2015 utser den internationella juryn årets svenska respektive globala klimatstad. Vill du veta mer? Besök WWFs hemsida www.wwf.se/ehcc eller hör av dig direkt till Emelie Kärre på emelie.karre@wwf.se

Vill du veta mer om Världsnaturfonden WWFs internationella stadsutmaning Earth Hour City Challenge?

Välkommen till ett webinar som presenterar WWFs internationella utmaning till städer och kommuner för omställningen till förnybar energi och en hållbar stadsutveckling. Här får du veta:

• Vad är Earth Hour City Challenge?
  • Vad vinner din kommun på att delta i Earth Hour City Challenge?
  • Earth Hour City Challenge och Klimatkommunerna – gemensamma mål!
  • Samarbetet med Energikontoret Mälardalen
  • Årets nyheter kring support och feedback för kommuner i Sverige
  • Såhär gör du för att delta i Earth Hour City Challenge

Anmälan till webbinar

Webbinaret äger rum måndagen den 2 juni kl. 15–16.30

Anmäl dig här, senast fredagen den 30 maj.

Länken till mötesrummet: http://klimatkommunerna.adobeconnect.com/ehcc/ Logga in som gäst och skriv in ditt namn och kommun. Du behöver en dator med fungerande högtalare/hörlurar, men webbkamera och mikrofon behövs inte, frågor kommer att ställas på chatten.

Kort om Earth Hour City Challenge

WWFs Earth Hour City Challenge (EHCC) erbjuder svenska kommuner en möjlighet att agera inspirerande förebilder för hållbar utveckling för städer runt om i världen. I förra årets omgång 2013-2014 mer än fördubblades deltagarantalet till hela 163 städer från totalt 14 länder. Kapstaden i Sydafrika utnämndes till Global Earth Hour Capital 2014, bl.a. för sitt arbete med att tackla både koldioxidutsläpp och andra utmaningar såsom mat, energi och vattensäkerhet och därmed agera förebild för andra städer i Syd. Till nationella Earth Hour Capitals i sina respektive länder utnämndes dessutom; Belo Horizonte, Bryssel, Chicago, Köpenhamn, Edmonton, Lappeenranta, Mexiko City, Monteria, Muangklang, Semarang, Seoul och Stockholm. Grattis till er alla! I Sverige deltog 10 städer och samtliga tre finalister fick något slags hedersomnämnande från den internationella juryn. Otroligt bra jobbat!

Inför kommande omgång av EHCC har intresset ökat ytterligare och vi förväntar oss att ca 20 länder kommer att delta. Temat för denna omgång av EHCC är som tidigare städernas satsningar för att gå mot en 100 procent förnybar och hållbar energiförsörjning inom ett par årtionden.

Vill du veta mer?

För mer information om förra årets omgång och få en inblick i vad som händer nästa omgång titta här. En formell inbjudan till EHCC 2014-2015 skickas i mitten av maj och följs av uppföljning gentemot kontaktpersoner i kommunerna.

Välkommen att redan nu kontakta Emelie Kärre, projektledare EHCC Sverige, epost: emelie.karre@wwf.se eller på telefon: 070-543 95 09 om du har frågor, vill veta mer om EHCC eller vill anmäla din kommuns intresse.

Ändrad: 2014-05-09