Hantering av personuppgifter

Som prenumerant på Klimatkommunernas nyhetsbrev behöver du inte fylla i dina uppgifter på nytt. Men läs gärna igenom hur vi hanterar dina personuppgifter.

Klimatkommunerna ansvarar för hantering av personuppgifter som lämnas i samband med anmälan till prenumeration av vårt nyhetsbrev. Vårt nyhetsbrev skickas ut per e-post och din e-postadress visas inte till andra mottagare.

Klimatkommunerna hanterar personlig information med hög integritet och all behandling av dina personuppgifter sker enbart till de ändamål som angivits vid insamlandet av personuppgifterna. Klimatkommunerna lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt medgivande.

Vid anmälan till prenumeration av vårt nyhetsbrev samlar vi in e-postadress. Namn och efternamn är en frivilligt att fylla i för prenumeranten. Dessa personuppgifter sparas i vår lista med prenumeranter och hanteras av oss så länge som du är prenumerant. I varje utskick från oss har du möjlighet att avregistrera dig från framtida utskick, vilket utgör ett återkallande av samtycke till personuppgiftsbehandling. Ett återkallande kommer omedelbart att respekteras och vi kommer då att ta bort uppgifterna från vår lista med prenumeranter.

Du har också rätt att vända dig direkt till Integritetsskyddsmyndigheten, som är behörig tillsynsmyndighet för behandling av personuppgifter, för att framföra klagomål. Kontaktuppgifter till Integritetsskyddsmyndigheten hittar du på https://www.datainspektionen.se/.

Ändrad: 2018-05-17