Webbfika 22/4 om nytt skolmaterial

Titta in i en framtidsvärld bortom fossilsamhället

Kunskapen om klimatförändringar framstår ofta som abstrakt och svårbegriplig för många. Hur kan klimatomställningen göras mer konkret och greppbar? Kan vi undervisa om klimatförändringen utan att späda på klimatoron, och tala om klimatomställningen på ett hoppfullt och engagerade sätt? En grupp forskare vid Lunds universitet har tillsammans med Naturskyddsföreningen Skola utvecklat ett nytt skolmaterial – Bortom Fossilsamhället – för högstadier och gymnasier. Med utgångspunkt i utställningen Carbon Ruins har de tagit fram ett öppet undervisningsmaterial för att samtala med elever om klimatomställningen till ett fossilfritt samhälle. I workshopformat ger det elever möjlighet att titta in i en framtidsvärld bortom fossilsamhället och reflektera över hur samhället, vardagen och deras liv kan komma att förändras.

Roger Hildingsson, Lunds universitet, gästar vårt webbfika för att berätta om skolmaterialet Bortom Fossilsamhället, som nyligen lanserats för skolor över hela landet.

Läs mer här: https://www.climatefutures.lu.se/carbon-ruins/bortom-fossilsamhallet

Kolla på webbfikan i efterhand här.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.