Lanseringskonferens Klimatkommunernas 13 uppgifter – nytt datum 25 mars

Efter att ha behövt ställa in vår lanseringskonferens den 10 dec har vi nu hittat ett nytt datum för att sprida vårt nya material Klimatkommunernas 13 uppgifter! Varmt välkommen på en konferens den 25 mars! Ett tillfälle då vi presenterar och pratar om vårt material tillsammans med olika gäster från våra medlemskommuner.

Hur ser en lokal klimatomställning ut?  Klimatkommunerna har lanserat ett inspirationsmaterial för att visa Vad kan Sveriges kommuner göra för att skapa hållbara samhällen att trivas och leva i?

Under förmiddagen kommer vi diskutera bland annat ”besöka”:

• Örebro som stadsplanerar för framtiden med snabbussar
  • Lunds moderna och hållbara hus Xplorion
  • Finspångs cykelbanor som fått pris
  • Uppsala med sitt klimatprotokoll
  • Borås för att höra om hur de visualiserar sitt klimatarbete

Varmt välkommen fredagen den 25 mars kl 9.30-12.00!

Anmäl dig till konferensen här.

Länk skickas till alla anmälda innan konferensen.

Ladda ner konferensen till din kalender här.

Om materialet
Vi riktar oss till dig som är kommunpolitiker eller tjänsteperson och som har en drivande roll i er lokala omställning. Vår förhoppning är att materialet och exemplen från våra medlemskommuner kan hjälpa dig och dina kollegor att hitta samsyn om hur omställningen kan se ut just i er kommun, vilka fördelar den kan föra med sig för hälsan hos era medborgare, det lokala näringslivet, trivseln i era orter och mer därtill. Du hittar materialet här.

Om Klimatkommunerna
Klimatkommunerna finns till för att hjälpa lokala klimatledare kunskapsspridning och nationellt påverkansarbete. Skriv gärna upp dig på vårt uppskattade nyhetsbrev, för att varje månad få det senaste inom lokalt klimatarbete direkt till din mailbox.