Nyhetsbrev maj 2019

Visst går man lite som på nålar nu? Ska sommaren bli lika varm och torr som förra årets? Just nu är det gassande sol och 23 grader här i Skåne. Torka och skogsbränder har den här våren varit ett lika givet samtalsämne på fikastunden som förra sommaren. Klimatoron breder ut sig och för att den inte ska få oss att bli handlingsförlamade och känna uppgivenhet gäller det att vi hittar sätt att hantera den, hos oss själva och hos andra. Se tips från klimatpsykolog Maria Ojala i detta nummer av Klimatkomunernas nyhetsbrev.

Resande är en annan sak som hamnat i centrum på senare tid. Flygskam har blivit ett nytt ord och tågresegrupper har startats i sociala medier för att reda ut frågor kring onödigt snåriga system för tågresebokning.

Idag blir det några färre ord från oss, just eftersom vi sitter på ett tåg på väg mot tyska Heidelberg, där vi ska delta i International Conference for Climate Action (ICCA). Konferensen samlar “leaders and decision-makers from countries, regions and cities as well as stakeholders and experts from around the world.” Klimatkommunernas bidrag till programmet är att tillsammans med Energy Cities m.fl. hålla en workshop om ”Collaborative planning for ambitious climate and energy policies”.

Läs våra majnyheter här!

Ändrad: 2019-06-07