Aktörer för publik laddinfrastruktur

Hej alla !

Forshaga kommun tillsammans med Hagfors kommun ska ta fram en plan för publik laddinfrastruktur. Jag skulle vilja ha tips på olika aktörer som sätter upp publika laddstationer som tjänst? Men att vi som kommun har som förslag att upplåta mark genom ex. nyttjanderättsavtal för villiga aktörer.

Så jag ser fram emot på lite tips på vad det finns för aktörer där ute. Tack.

Med vänliga hälsningar

Jonas Höglund
Klimatstrateg/Energi- och klimatrådgivare, Miljö- och byggförvaltningen
Forshaga kommun

Svar från Vellinge

Hallå Jonas!

Vellinge har samarbetat med E.ON där vi upplåtit mark till dem. Det var dock flera år sedan det samarbetet inleddes och var för att stimulera marknaden. Då var det ingen aktör som såg att det skulle gå att tjäna pengar på det. Nu blev jag nyligen kontaktad av Recharge Infra och där är det snarare fråga om att arrendera mark, så marknaden har börjat vakna.

Här finns Vellinges strategi om du blir nyfiken: https://vellinge.se/siteassets/kommun-och-politik/pdf/strategi-for-uppforande-av-en-publik-laddinfrastruktur-for-elfordon-i-vellinge-kommun-2019-2021.pdf

Vänligen,

Melissa Maxter

Energi- och klimatstrateg

Svar från Stockholm

Hej Jonas,

Såhär jobbar vi i Stockholm: https://tillstand.stockholm/tillstand-regler-och-tillsyn/parkering/ansok-om-att-etablera-nya-laddplatser-for-elbil/ Skrolla ner så hittar du nyttjanderättsavtal osv att ladda ner.

Kolla även SKLs skrift ladda för framtiden: https://skr.se/skr/tjanster/rapporterochskrifter/publikationer/laddaforframtidenladdinfrastrukturforelfordon.28713.html

Mvh Eva

Eva Sunnerstedt

Miljöbilar i Stockholm / Clean Vehicles in Stockholm

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.