En hälsning från vår nyaste medlemskommun

Klimatkommunerna fortsätter att växa. Vår nyaste medlem är Tyresö kommun i Stockholms Län. Här är en hälsning från Marie och Felix, våra kontaktpersoner i Tyresö!

 

Vem är Marie Åkesdotter?

– Jag är hållbarhetsutskottets ordförande och dessutom ordförande i styrelsen för vårt kommunala bostadsbolag, Tyresö Bostäder. En miljövetare och politisk ”doer”, som sätter hållbarhet på agendan i Tyresö.

Jag trivs bra både i svampskogen och vid mötesbordet. Nu gläder jag mig åt att Tyresö växlar upp klimatarbetet ytterligare. Det behövs!

Vem är Felix Ockborn?

– Jag har nyss börjat som hållbarhetsstrateg i Tyresö kommun, tidigare har jag jobbat med hållbarhetsfrågor inom näringslivet, bland annat 8 år inom H&M stationerad i Hong Kong, Shanghai och Myanmar. Klimatfrågorna har alltid varit en viktig del av mitt arbete och anledningen till att jag ville jobba i en kommun är att jag sett att man når bäst resultat när långsiktig samhällsplanering och samverkan med företag, föreningar och forskning går hand i hand.

Jag sökte mig till Tyresö för att kommen har starka ambitioner med hållbarhetsarbetet och med tydligt fokus på just klimatfrågor. Jag gläder mig åt engagemanget jag möter inom kommunen och den regionala samverkan vi har inom Södertörn och ser väldigt mycket fram emot samarbetet med Klimatkommunerna.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.