Klimatkommunernas nyheter från oktober

I Lund där Klimatkommunernas kansli sitter är höstens mest färgglada dagar här, de där få dagarna som träden lyser innan löven faller av. Men högre upp i landet, hos flera av våra medlemmar, har den första snön kommit.

Som vanligt bjuder vi på en mängd klimatnyheter från våra medlemmar. Sedan förra månadens nyhetsbrev har vi bland annat fått veta att 18 av dem är med i omgång två av Viable Citites satsning Klimatneutrala städer 2030!

På kansliet taggar vi inför slutet på veckan då FN:s klimattoppmöte COP26 drar igång. Den 31 oktober till den 12 november samlas beslutsfattare och förhandlingsdelegationer från världens länder i Glasgow för att tillsammans påskynda arbetet som behövs för att nå Parisavtalet. Under kommande veckor som mötet pågår kommer vi synas och höras lite extra. Vi kommer skicka ut ett extra nyhetsbrev den 9 november och uppdatera mer än vanligt i våra kanaler på sociala medier, följ oss gärna på Instagram, Facebook och LinkedIn för att ta del av det. Den 4 november bjuder vi in till webbfika om COP26 med Åsa Romson där vi ska prata om vad som händer på mötet och vad som krävs för att förhandlingarna ska lyckas. Vi har även tagit fram en tipslista där vi samlat de bästa sidoevenemang under mötet, tipslistan hittar du här.

Vi söker projektpartners! Sedan sist har vi på kansliet haft verksamhetsplanering där vi sammanfattade vad vi har kvar att göra i år och spånade idéer för 2022. Har du en projektidé du skulle vilja genomföra med oss? Tveka inte att höra av dig till kansliet@klimatkommunerna.se.

Bästa hälsningar,

Maria, Filippa, Erika & Julia

Läs hela nyhetsbrevet här. 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.