Lanseringen av Klimatkommunernas 13 uppgifter den 10 december!

Hur ser en lokal klimatomställning ut?  Klimatkommunerna lanserar ett inspirationsmaterial för att visa vad Sveriges kommuner kan göra för att skapa hållbara samhällen att trivas och leva i.

Klimatkommunernas nya material lanseras den 10 december. Vi bjuder då in till en digital lanseringskonferens kl 9.30-12. Anmäl dig redan nu och sprid eventet till kollegor du tycker borde vara med!

Under förmiddagen kommer vi presentera materialet och bland annat ”besöka”:

• Örebro som stadsplanerar för framtiden med snabbussar
  • Lunds moderna och hållbara hus Xplorion
  • Finspångs cykelbanor som fått pris
  • Uppsala med sitt klimatprotokoll
  • Borås för att höra om hur de visualiserar sitt klimatarbete

Anmäl dig här!
(möteslänk skickas till alla som anmält sig)

Om materialet
Vi riktar oss till dig som är kommunpolitiker eller tjänsteperson och som har en drivande roll i er lokala omställning. Vår förhoppning är att materialet och exemplen från våra medlemskommuner kan hjälpa dig och dina kollegor att hitta samsyn om hur omställningen kan se ut just i er kommun, vilka fördelar den kan föra med sig för hälsan hos era medborgare, det lokala näringslivet, trivseln i era orter och mer därtill.

Om Klimatkommunerna
Klimatkommunerna finns till för att hjälpa lokala klimatledare kunskapsspridning och nationellt påverkansarbete. Skriv gärna upp dig på vårt uppskattade nyhetsbrev, för att varje månad få det senaste inom lokalt klimatarbete direkt till din mailbox.