Nyhetsbrev maj 2022

Igår samlades vi på kansliet för att utvärdera Klimatkommunernas vår och planera framåt – med syrener och råkor utanför köksfönstret och fortfarande upplyfta av att träffa alla er som var på årsmötesdagarna i Stockholm. När vi slutade för dagen var vi överens om att det knappast blir en lugn höst – men förhoppningsvis desto mer lärorik och inspirerande! Håll utkik i kommande nyhetsbrev (och kalender/mail) efter inbjudningar till sommarens och höstens träffar.

I Klimatkommunerna återkommer vi ständigt till den enorma potentialen i att dela erfarenheter och ta efter varandras lyckade satsningar. Att tempot i omställningen måste öka hörs från alla håll, och vad är snabbare än att lyssna in vad andra gjort, fundera vilka delar som kan passa i den egna kommunen, anpassa för bästa effekt och implementera? Det behövs pionjärer som vågar vara först på bollen, men minst lika mycket behövs alla de som kommer efter – tvåan, trean, fyrtiotrean, sjuttiotvåan och så vidare. Vi gläder oss åt den handlingskraft och öppenhet som vi ser hos våra medlemskommuner.

Till dig som läser det här vill vi säga: Hoppas att vi kan hjälpa just dig i ditt arbete genom våra aktiviteter, vår kunskapsbank och vårt påverkansarbete! Är din kommun medlem? Kom ihåg att vi på kansliet finns här och tar gärna en avstämning med er om vad ni har på gång just nu!

Bästa hälsningar,
Maria, Filippa & Erika

Läs hela nyhetsbrevet här

PS: Vi söker en praktikant till hösten!

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.