Årsmötesdagar i Göteborg 27-28 april 2023

En hälsning från vår ordförande

Klimatkommunerna fortsätter att växa och vara en stark röst i klimatdebatten. Sedan förra årsmötet har vi blivit över 50 medlemmar. Det är imponerande att se hur takten i omställningen ökar hos var och en av er!

Under året som gått har vårt påverkansarbete gett resultat, bland annat är flera delar ur vårt förslag om ett klimatavtal mellan lokal och nationell nivå med i underlaget till nästa klimathandlingsplan. Tillsammans lyfter vi de positiva effekterna som lokala klimatsatsningars har på kommuninvånarnas hälsa, näringslivsutveckling , vår natur och livsmiljö. Klimatomställning är en nödvändighet i alla kommuner -tillsammans gör vi skillnad!

Jag tror att jag talar för hela styrelsen när jag säger att styrelsearbetet i Klimatkommunerna är ett av de roligaste och mest stimulerande uppdrag man kan ha. Tack för allt engagemang under året som gått, och varmt välkommen till årsmötesdagarna i Göteborg!

/Lennart Bondeson, ordförande i Klimatkommunerna

Praktisk info

Vi ses vid lunch på torsdagen och säger hejdå på fredagen vid 12.00. Under dagarna kommer vi att få höra om Göteborgs klimatarbete, äta middag tillsammans, välja ny styrelse för föreningen och besluta om verksamhetsplan för året. Kansliet väntar även svar från gäster att diskutera den kommande klimathandlingsplanen med. Klimatkommunerna står för lunch och middag under torsdagen, alla deltagare behöver själva stå för resa, hotell och dryck till middagen. Vi rekommenderar First Hotel G som ligger på centralstationen, där vi ska vara på förmiddagen den 28 april.

Själva årsmötet går bra att vara med på digitalt, men de andra aktiviteterna endast på plats. Vi påminner om att vi gärna vill att en tjänsteperson och en politiker närvarar vid årsmötet. Handlingarna till årsmötet skickas ut 31 mars och detaljerat program för dagarna kommer inom kort på den här sidan.

Tider:
Start 12.00 med lunch torsdagen 27 april, slut 12.00 fredagen 28 april.

Torsdag 27 april

Lokal: Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 5.

12.00
Gemensam lunch i L’s Resto

13.00
Grupp 1: Klimatkavalkad – korta presentationer om vad som händer i Göteborg. (Lokal: Decibel)
Grupp 2: Studiebesök på Lindholmsleveransen, mikroterminal för godstransporter

14.30
Grupp 1: Studiebesök på Lindholmsleveransen, mikroterminal för godstransporter
Grupp 2: Klimatkavalkad – korta presentationer om vad som händer i Göteborg. (Lokal: Decibel)

15.30
Fika och mingel med kortspelet Klimatkoll. (Foajén utanför Decibel)

19.00
Middag på Folk Gbg, Olof Palmes Plats

Fredag 28 april

Lokal: Centralhuset Konferens (First Hotel G), Nils Ericsonsplatsen 4.

8.30
Årsmöte (handlingar skickas via mail)

10.00
Fika

10.30
Samtal med inbjudna gäster om samspelet lokal-regional-nationell nivå i klimatomställningen

Anmälan

Vi behöver din anmälan till dagarna senast den 26 mars. Anmäl dig här.
Du behöver anmäla dig även om du bara kommer delta digitalt.

Hoppas att vi ses i Göteborg!

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.