Cirkulärt byggande: Exempel från tre kommuner

Fredagen den 24 november klockan 13:30-15:00 arrangerar vi, tillsammans med Lunds kommun, ett webbinarium med fokus på cirkulärt byggande utifrån ett kommunalt perspektiv. I webbinariet delar Lunds kommun och Stockholms stad med sig av sina resulat i projektet Dramatically Reducing Embodied Carbon in Europe genom nätverket Carbon Neutral Cities Alliance. Dessutom delar Tammerfors kommun med sig av sina erfarenheter att främja cirkulärt byggande.

Om webbinariet: Cirkulärt byggande – exempel från tre kommuner

I webbinariet kommer Lund, Stockholm och Tammerfors berätta om hur de har jobbat med cirkulärt byggande på olika nivåer:

  • Det kommunala bolaget Lundafastigheter har med stöd av IVL utvecklat en rutin för återbruksinventeringar. Rutinen gäller för rivning av byggnader i samband med ombyggnationer och renoveringar.
  • Stockholms stad har gjort en utredning som visar klimateffekter av återbrukade byggprodukter och möbler. Utredningen var ett första steg för att kunna utvärdera etableringen av stadens nya centrum för cirkularitet.
  • Efter att Tammerfors kommun efterfrågade ett mer cirkulärt byggande i samband med markanvisningarna i området Kissanmaa accepterades 17 stycken byggprojekt. Hur gick det till, och vad är Tammerfors medskick till kommuner som vill uppmana den privata sektorn att investera mer i cirkulär ekonomi?

Webbinariet modereras av Johanna Andersson, forskare på IVL och ansvarig för utvecklingsprojekt på Centrum för cirkulärt byggande (CCBuild).

Anmäl dig till webbinariet här

Boka in webbinariet i din kalender här

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.