Föreläsning med Maria Soxbo i Skellefteå

Ställ om! Allt att vinna på ett klimatsmart liv

Världen behöver ställa om, men ett av klimatkrisens många problem är att lösningen oftast innehåller skam, förbud och en känsla av att allt det roliga har tagit slut. Samtidigt rusar vi uppåt/framåt med en ökande känsla av otillräcklighet. Trots att vi på papperet har det bättre än någonsin verkar vi aldrig kunna sluta drömma om … något annat.

I den här föreläsningen baserad på boken med samma namn börjar vi i en annan ände! Här utgår vi från målet, den hållbara människan, och visar både hur vi kan ta oss dit och allt det kan ge. Utifrån några av tillvarons stora byggstenar – drömmar, tid, jobb, gemenskap, värden, konsumtion och lycka – kan vi se att det fina med omställningen är att de allra flesta av oss har allt att vinna på den.

Maria Soxbo är journalist, föreläsare, författare, hållbarhetsinfluencer, konsult inom hållbarhet och medgrundare av Klimatklubben. Hon är även ambassadör för EUs klimatpakt.

Föreläsningen är öppen för alla, gratis och det kommer bjudas på snacks.

Tid: 17.00-18.00, 24 april
Plats: Sara Kulturhus, Skellefteå

Anmäl dig här!

Evenemanget arrangeras av Klimatkommunerna i samband med våra årsmötesdagar i Skellefteå.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.