Almedalen 2024

Varmt välkommen på våra event under Almedalen:

Extrema klimathändelser – vilket klimatledarskap krävs på lokal nivå?

Extrema klimathändelser visar att det brådskar att ställa om och anpassa samhället. Ofta märks detta av på den lokala nivån, när extrema händelser inträffar. Vilket klimatledarskap behöver lokala politiker ta för klimatomställningen och klimatanpassningen? Vad kan Sveriges kommuner göra? Vi ordnar det här panelsamtalet tillsammans med Uppsala Universitet.  Läs mer här.

Tid: Onsdag 26 juni 10.00
Plats: Kaserngatan 1, ””Sal D24″”

Folket stöttar klimatomställningen – så varför backar vi när vi vill framåt?

Alla riksdagspartier står bakom Sveriges klimatmål och det folkliga stödet för att politiken ska göra mer för klimatet är överväldigande. Ändå går omställningen för långsamt. För att kommuner ska kunna visa vägen genom att skapa hållbara och attraktiva städer krävs nya nationella styrmedel. Så varför bromsar vi när det bara borde vara att tuta och köra? Under vårt event i Almedalen kommer vi få höra om aktuell forskning och inspireras av exempel på vad städer har gjort för att minska bilismen – och hur reaktionerna varit från allmänheten. Läs mer här.

Tid: Onsdagen 26 juni 16.00-16.40
Plats: 2030-arenan, Hästhagsgatan 1 & digitalt

Vi deltar också på:

Klimatkommunernas kansli är på plats mån-tors och stämmer gärna träff. Hör av dig till kansliet@klimatkommunerna.se om du vill ses!

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.