Nygräddade kanelbullar på en plåt.

Webbfika 23 okt: Hur hållbara är Södertälje kommuns livsmedelsinköp?

Webbfika 23 okt med Sara Seing, kostchef i Södertälje kommun, och Roberto Rufo Gonzalez, grundare av Consupedia

Välkommen till en webbfika där Sara Seing, kostchef i Södertälje kommun berättar om deras framgångsrika hållbarhetsarbete. Kommunen har profilerat sig som en ”Hållbar matkommun” och har länge haft hållbarhet i fokus.

Tidigare har de kartlagt sina CO2-utsläpp på en övergripande nivå, men nu har de tagit steget vidare och gjort en fullständig genomgång av sina livsmedelsinköp med hjälp av företaget Consupedia. Consupedias databas är en omfattande databas för livsmedel och hållbarhet som räknar ut ett livsmedels hållbarhetsavtryck med hjälp av AI.

Saras bedömning är att det på kommunal nivå saknas kunskap om hur inköp av livsmedel påverkar omvärlden bortom klimatområdet. Inte för att kommunerna inte vill veta, utan för att de inte haft tid eller tillgång till rätt verktyg.

På plats finns även Roberto Rufo Gonzalez grundare av Consupedia som presenterar delar av Södertäljes hållbarhetsrapport inklusive analys och förslag på förbättringar som kan bidra till bättre upphandlingar och livsmedelsinköp. Det räcker inte att titta på koldioxidavtryck om man vill jobba klimatsmart och ekonomiskt.

Detta webbinarium är för dig som vill lära dig mer om:

  • Hur AI, på ett kostnadseffektivt sätt kan användas för att analysera livsmedelsinköp
  • Hur man kan göra sina livsmedelsinköp mer hållbara
  • Hur din kommun kan följa Södertäljes exempel

Varmt välkomna att vara med och lyssna den 23 oktober kl. 14.30-15.00!

Anslut via Teams här.

Ladda ner webbfikan till din kalender här.

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.