Nyhetsbrev januari 2023

Hur blir klimatåret 2023?

Vardagen är igång igen efter ledigheterna och i Skåne syns redan de första spåren av vår i trädgårdar och parker. På kansliet håller vi på att planera årets aktiviteter. Ett utkast till verksamhetsplan har gått ut via mail till tjänstepersoner och politiker i föreningen, vi ser fram emot era synpunkter senast den 30 januari. För medlemmar och alla andra finns även möjlighet att göra inspel till vår verksamhetsplan i tävlingen som ni kan läsa mer om under ”På gång hos oss”.

Vi kan berätta att Klimatkommunernas årsmötesdagar 2023 blir den 27-28 april i Göteborg. Politiker och kontaktpersoner från våra medlemmar är välkomna. Vi håller på att planera programmet tillsammans med Göteborg Stad och kan utlova flera spännande inslag. Deadline för nomineringar till styrelsen och motioner till årsmötet är 17 februari. Vi tackar för de nomineringar som kommit in, och hoppas på ännu fler!

I veckan som gått har vi släppt vår klimatguide för lokalpolitiker. Vi hoppas att den kan hjälpa både nya och erfarna politiker att hitta mål och arbetssätt som funkar bra för er. Vi har också uppmärksammat behovet av bättre energi- och klimatdata, och webbfikat med DN:s klimatredaktör. Läs mer om detta längre ner i nyhetsbrevet.

Klimatvänliga hälsningar,
Maria, Filippa och Erika på kansliet

P.S. Följ oss gärna på Linkedin – där gör vi inlägg varje vecka för alla er som jobbar med lokal och regional omställning.

Läs hela nyhetsbrevet här.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.