människor på torg vid vatten

Klimatkommunerna är ny svensk samordnare för European Climate Pact!

Vi är stolta och glada att Klimatkommunerna valts ut som svensk samordnare för European Climate Pact!

Det ger oss en möjlighet att bredda våra kontakter med medborgare och civilsamhället – något som våra medlemskommuner lyfter som avgörande för att lyckas.

European Climate Pact är en rörelse av privatpersoner och organisationer som förenas av en gemensam målbild – ett Europa som lyckats med klimatomställningen. Pakten lanserades av europeiska kommissionen som ett initiativ inom European Green Deal och hjälper EU att nå sitt mål om klimatneutralitet till 2050.

Vi är precis i uppstartsfasen och kommer att släppa nyheter löpande, som event kopplade till vårt nya uppdrag – håll koll på vad som händer och hur du kan engagera dig genom Klimatkommunernas nyhetsbrev och sociala medier, och European Climate Pacts hemsida! Här kan du läsa mer om vad det innebär att bli ambassadör.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.