Nyhetsbrev juni 2024

Visst har klimatomställningen folkligt stöd!

Under våren har vi funderat på hur det stödet kan ta sig uttryck och vad det betyder att majoriteten av svenska folket vill att politiker gör mer för att begränsa klimatförändringarna. Vi tog hjälp av The Bacon Hospital för att ta fram en kampanj.

Resultatet är budskapet ”I ❤️ klimatpolitik” och ett upprop för att visa att det inte bara finns ett folkligt stöd, utan att det också finns ett brett stöd i kommuner och i föreningslivet.

Vi samlas kring fem förslag som skulle få fart på omställningen av transportsektorn:

  1. Avtal om hållbara transporter mellan stat och kommuner
  2. Öronmärkt finansiering för gång och cykling
  3. Rusta upp järnvägen
  4. Låt kommunerna reglera parkering
  5. Hållbar jobbpendling

Och vilket gensvar vi har fått! 70-talet kommun- och regionpolitiker med olika politisk tillhörighet från norr till söder har, tillsammans med 25 företrädare för organisationer, skrivit under.

Tack The Bacon Hospital – ni är grymma! Och tack alla som skrivit under, delat, kommenterat och stämt in!

Är du företrädare för ett parti eller en organisation och vill skriva under? Eller tycker du att någon saknas på listan av underskrifter? Vi vill bli fler! Skriv under, tipsa och dela uppropet. Du hittar det här.

På vårt event Folket stöttar klimatomställningen – så varför backar vi när vi vill framåt? kl 16 den 26/6 på Almedalen presenterar vi uppropet. Missa inte det! #iloveklimatpolitik

Vi önskar er en riktigt skön sommar!
Maria, Filippa, Kevin och Erika på Klimatkommunernas kansli

Läs juni månads nyhetsbrev här.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.