Mölndal berättar om Återbruket Kikås 9 feb 2023

Intresset var stort i nätverket när Mölndal berättade om sitt arbete med att göra om en stor avfallsanläggning till Återbruk. Nu får vi äntligen reda på mer!

Den 9 feb 2023 höll vi i ett webbinarium tillsammans med Cecilia Hornö Eriksen hållbarhetsansvarig, Gabriella Casselgård projektledare på fastighetsavdelningen och Andreas Svendsen miljöstrateg på Tekniska förvaltningen ifrån Mölndals stad.

Återbruket Kikås fokuserar numera storskaligt på att återbruka produkter och material som lämnas in via stadens invånare och företagare. Material som tidigare i bästa fall skickats till materialåtervinning eller till energiåtervinning (förbränning) som har varit praxis sista decennierna. Dessutom driver Mölndals stad en butik, Bruksbutiken på Återbruket Kikås. I Bruksbutiken kan du handla återbrukade produkter inom bygg och trädgård och samtidigt få en stor skopa inspiration till projekt inom återbruk. För att skala upp och ytterligare effektivisera återbruket har Mölndals stad under 2022 tagit fram en ny intern återbruksprocess och idag arbetar delar av verksamheten i Mölndals stad utifrån denna. För att öka takten i återbruksarbetet behöver flera börja arbeta med att återbruka. Vi delar därför med oss till flera om vårt återbruksarbete till andra kommuner men också internt inom kommunen.

Här finns material från träffen samlat:

Inspeningen för att se webbinariet i efterhand
Mölndals presentationer
Frågor och svar från chatten

Senast ändrad: 2023-02-10 10:30

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.