Vitt moln mot blå himmel.

Resultat: Så minskar utsläppen

Hur går det för oss? Varje år sammanställer vi våra medlemskommuners åtgärder inom olika områden i rapporten Klimatläget. Utvärderingen baseras på vårt årliga medlemstest och de faktiska utsläppen i kommunerna. Tjänsten vi använder för uppföljning heter Sustainable Advantage (läs mer nedan). Utforska gärna våra resultat genom att klicka i och ur olika sektorer i de interaktiva dashboardsen nedan. Tack till Viable Cities för stöd som möjliggjort en satsning på en gemensam uppföljning, redovisning och lärande på området.

Klimatkommunernas medlemmar har minskat sina växthusgasutsläpp per invånare med i genomsnitt 53 procent sedan 1990. Detta kan jämföras med det nationella genomsnittet, som är 46 procent.

Om man ser till transportsektorn har Klimatkommunernas medlemmar minskat sina utsläpp med 25 procent jämfört med 1990 (ton CO2-ekv) jämfört med det nationella snittet 20 procent – eller 43 procent mätt per invånare jämfört med nationella snittet 34 procent.

Klicka dig vidare i tabellerna nedan för att få fram fler resultat.

 

 

Om tjänsten: Sustainable Advantage

Klimatkommunerna använder Sustainable Advantages digitala tjänst för rapportering, visualisering och analys. Här nedanför syns utvecklingen av växthusgasutsläppen för alla Sveriges kommuner respektive våra medlemmar, i två interaktiva dashboards. Sustainable Advantages tjänst bygger på nationella öppna data för växthusgaser och energi. Tjänsten sammanställer dessa enligt internationella standarder så att det blir jämförbart mellan kommunerna.

Senast ändrad: 2023-11-16 4:14

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.