Grässtrån med dagg som blänker.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevsarkiv

Mars 2024

September 2022

Just nu är det mycket på gång! Läs septembers nyhetsbrev här. 

Röda äpplen som ligger på marken

Augusti 2022

Mycket har hänt i våra medlemskommuner trots sommar och semestrar. Läs augustis nyhetsbrev här!

April 2022

Vi pratar om att Miljömålsberedningen har överlämnat ”Sveriges globala klimatavtryck” till regeringen, lyfter ny forskning och lyfter nyheter från våra medlemmar. Läs hela nyhetsbrevet här.

Mars 2022

I mars nyhetsbrev lyfter vi hur statens åtgärdspaket även hade kunnat stötta kollektivpendlarana och cyklisterna, och som vanligt en massa nyheter från våra medlemmar. Trevlig läsning! Läs hela nyhetsbrevet här.  

December 2021

I det sista nyhetsbrevet innan jul, nyår och lite efterlängtad ledighet sammanfattar vi året som gått. Läs decembers nyhetsbrev här.

November 2021

Vi släpper nytt material, har tagit fram klimatavtal och fått Strängnäs som ny medlem! Läs om det och mycket mer i vårt nyhetsbrev från november. 

Extrainsatt nyhetsbrev

I detta extrainsatta nyhetsbrev bjuder vi på korta filmer där tre av Klimatkommunernas styrelseledamöter berättar om vad klimatarbetet betyder i  deras kommuner, delar med oss av vad som är på gång hos oss och delar en massa tips om COP26! Läs hela nyhetsbrevet här.

September 2021

Läs Klimatkommunernas nyhetsbrev för september med det senaste från kansliet och medlemmarna samt podd- och lästips här. 

Augusti 2021

Klimatkommunernas augustinyheter med det senaste från kansliet och medlemmarna, och våra bästa tips, hittar ni här.

Juni 2021

Senaste nytt från Klimatkommunernas kansli och medlemskommuner kan du läsa i vårt juninyhetsbrev. Glad sommar!

April 2021

Vad ska vi göra 2021? Nu kan vi presentera nya verksamhetsplanen för Klimatkommunerna. Och som vanligt – det senaste hos våra medlemskommuner. I våra aprilnyheter!

Mars 2021

Båtpool, cykelfilm, kolsänkor och virtuella Earth Hours – läs om detta och mycket mer i våra marsnyheter.

Äldre radioapparat.

Februari 2021

Vilken av våra medlemskommuner gör om sitt parkeringsbolag till ett mobilitetsbolaget och bygger om nio parkeringshus till mobilitetshus? Ett viktigt normskifte! Svaret på detta och mycket annat hittar du i vårt februarinyhetsbrev

 

Årets första nyhetsbrev! - Januari 2021

Vi blickar framåt – vad händer hos oss och i klimatarbetet i stort under 2021?

Läs nyhetsbrevet här!

December 2020

Ett stort tack för 2020 skickar vi till våra kontaktpersoner och kontaktpolitiker hos våra medlemmar. Vår fantastiska styrelse. Alla som vi har samarbetat och haft kontakt med under året. Från oss två till er alla: En riktigt god jul! Klimatkommunernas decembernyheter hittar du här

November 2020

Mycket är på gång under årets sista veckor. Läs om det och om våra medlemmars klimatnyheter i nyhetsbrev november. 

Oktober 2020

Vilken av våra medlemmar toppar Cyklistvelometerns liga för små kommuner? Jo, samma kommun som kommer att vara värd för en av våra distansträffar i höst. Nyfiken? Svaret och mycket annat hittar du i våra oktobernyheter.

September 2020

I höst kommer alla som vill få möjlighet att delta på några av våra nätverksträffar. Under rådande omständigheter vill vi lyfta lokalt klimatarbete så att omställningstakten inte ska minska utan istället öka. Mer om detta och mycket mer i våra septembernyheter

Brun ko med tungan i näsborren.

Augusti 2020

Vi gläds åt en ljusnande framtid för biogasen och ordnar workshop om flexibla parkeringstal. Och – som vanligt – senaste nytt från våra medlemmar. Detta och mer hittar du i våra augustinyheter.

Juni 2020

Nya projekt och medlemmarnas sommarnyheter. Läs nyhetsbrevet för juni månad här.

Maj 2020

En prisutdelning, två remissvar och en hel rad med tips på digitala klimatevenemang. Och massor av nyheter från våra medlemskommuner. Våra majnyheter hittar du här!

April 2020

Möt vinnarna av priset Steget Före, läs vårt remissvar om biogas, bekanta dig med vår nyaste medlem och få koll på allt som är på gång hos våra medlemskommuner. Våra aprilnyheter hittar du här!

Mars 2020

Vi tipsar om intressanta distansmöten och vad som är på gång hos medlemmarna. Läs mer i vårt nyhetsbrev.

Februari 2020

Ny energiplan i Lund, marknad för effektflexibilitet i Uppsala, sommargator i Malmö och smartare containertrafik i Borås. Läs om detta och mycket mer i våra februarinyheter!

Januari 2020

I det här numret av nyhetsbrevet får du veta vilken kommun som nyss blivit medlem i Klimatkommunerna, varför Borås stad jobbar med Good Goods och vilket temat är i årets omgång av vår tävling Steget Före.

December 2019

I årets sista nyhetsbrev kan du läsa om Lunds biokol-fotbollsplan, Jämtkrafts beslut att slopa torven och hönsfärsens renässans i Helsingborg. Och mycket mer!

November 2019

I våra novembernyheter får du veta var barn får tävla i Resterkocken, vilken kommun som ska bli klimatneutral 2030 och vem som sparar pengar och energi på att byta elljusspår till LED. Dessutom Klimatklivet och mycket mer! 

Oktober 2019

I våra oktobernyheter kan du läsa om nätverksträffen i Linköping, aktuellt i kommunerna, kommande konferenser och mycket mer.

September 2019

Våra septembernyheter innehåller Stockholms nya utan-egen-bil-kampanj, Uppsalas Klimatlätt-kampanj, konsumtionsrapport från Karlstad och mycket, mycket mer.

Augusti 2019

Det ordnas en mängd klimatkonferenser i höst. En av dem är Östersunds klimatseminarium som i år arrangeras för 17:e gången. Läs mer om programmet och om flera andra klimatkonferenser i våra augustinyheter.

Juni 2019

Bland våra sommarnyheter kan du läsa att nästa Klimatkommunernaträff blir i Linköping, tips från Uppsala om hur plastanvändningen kan minska, om miljöeffekterna av Lunds gröna obligation och mycket mer.

Maj 2019

Visst går man lite som på nålar nu? Ska sommaren bli lika varm och torr som förra årets? Just nu är det gassande sol och 23 grader här i Skåne. Läs mer i våra majnyheter.

April 2019

Nyss hemkomna från Örebro skriver vi det här numret av nyhetsbrevet. Fulla av inspiration från alla bekanta och nya klimatkollegor som var på plats på Klimatkommunernas årsmötesdagar.

Mars 2019

Läs om Uppsalas cykelbokslut, Jönköpings elbilskonferens, aktuella klimathändelser och mycket mer i våra marsnyheter.

Februari 2019

Våren ligger i luften, i alla fall hos oss på Klimatkommunernas kansli i Lund. Just nu jobbar vi med förberedelser inför nätverksträff i Karlstad och årsmöte i Örebro, och allt annat som står på programmet 2019. Läs vidare i våra februarinyheter.

Januari 2019

Bland januarinyheterna hittar du Lomma kommuns spännande projekt om att skapa hållbara transporter till och från skolor och Uppsalas nya ambitiösa mål om att minska klimatpåverkan från byggmaterial. Och Helsingborgs Stad startar gratis tågrådgivning!

December 2018

Ett händelserikt år summeras i decembernyheterna samtidigt som nyheterna från våra medlemmar fortsätter att inspirera. Läs om Östersunds koldioxidbudget, Malmös nya facebook-sida för hållbara val, Uppsalas klilmatkampanj och mycket mer.

November 2018

Två världsunika färjor, en grön obligation, 2750 förmånscyklar, en plastupphandling och en resande filmfestival – det och mycket annat kan du läsa om i Klimatkommunernas nyhetsbrev den här gången!

Oktober 2018

Missa inte filmen där Karlstads kockar och elever berättar om hur de lyckats minska matsvinnet och servera klimatsmarta måltider. Missa heller inte att kolla in Linköpings nya klimatsajt med tips, fakta och goda exempel. I våra oktobernyheter!

September 2018

Vad kan du hitta på Karlstads Återbrukskarta? Vilka är Elboven och agent Ström i Sollentuna? Hur ser resultatet från klimatväxling i Östersund ut? Och hur mår egentligen Jönköping? Svaren kan du läsa i våra septembernyheter.

Augusti 2018

I augustinyhetsbrevet tipsar Malmö stad om hur man kan integrera biologisk mångfald i urbana miljöer och hur din vardag kan bli mer kemikaliesmart. I Karlstad har man bevarat blomstrande sommarängar genom att slå ängsytor med lie och hästdragen slåtter.

Juni 2018

Läs om den nya resurseffektiva fjärrkyla-anläggningen som ska börja användas i Helsingborg i sommar och läs om projektet ”Sol för alla” somgör det möjligt för alla Sollentunabor att bli medproducenter av solel. Det och mycket mer i Klimatkommunernas junibrev.

Maj 2018

Läs om Nordic Clean Energy Week, Urban talks i Borås, om förskolan Hoppet i Göteborg – Sveriges första fossilfria byggprojekt och mycket mer i våra majnyheter.

April 2018

Läs mer om hur Malmö stad gör det enklare att sätta upp solceller, om vinnarna i Steget före och mycket mer i Klimatkommunernas nyhetsbrev!

Mars 2018

Läs mer om Stockholms rapport om plast, om Linköpings företagsnätverk – Linköpingsinitiativet, om klimatvandring i Lund och om mycket mer i våra marsnyheter.

Februari 2018

Läs om energieffektivisering på Hagaängs förskola i Lidköping, om projektet CityFied i Lund och mycket mer i våra februarinyheter.

Januari 2018

Läs om hur Karlstad har halverat sina utsläpp sedan 1990, om Malmös utbildningsinsats på klimatsmart mat och mycket mer i våra januarinyheter.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.