Krokstorps gård

Krokstorps gård
- där marken alltid är grön

På Krokstorps gård strax utanför Helsingborg odlar den nionde generationens lantbrukare på gården, Martin Krokstorp, spannmål, gräsfrö och raps på ett annorlunda sätt. Genom att undvika att plöja jorden, så direkt i en liten fåra i marken, lämna skörderester på fälten och använda så kallade mellangrödor har han fått en mark med högre infiltrationskapacitet, bättre vattenhållande förmåga och ett rikare biologiskt liv. Resultatet? Grödor som är mindre känsliga för torka och jämnare skördar. Att både dieselförbrukningen och arbetstiden dessutom minskat med 50 procent är ren bonus. I den här filmen får du höra mer om hur Martin tänker.


Vill du veta mer om Krokstorps gård? Kika in på deras hemsida.

Filmen om Krokstorps gård visades på Klimatkommunernas webbinarium om kolsänkor i jordbruket den 26 november 2021. Vill du höra frågestunden efter webbinariet? Kika här! En sammanfattning av webbinariet hittar du här.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.