Transporter

År 2030 ska klimatpåverkan från Sveriges transportsektor ha minskat med 70 procent jämfört med år 2010. På följande sidor lyfter vi hur kommuner på ett systematiskt och strategiskt sätt kan arbeta för att minska utsläppen från transporter, inom kommunorganisationen och inom sitt geografiska område.

Länktips

2030-sekretariatet har tagit fram nationella och kommunala indikatorer för att följa utvecklingen. Läs mer om Sveriges mål för transporter och klimat här.

Fakta och info om transporternas klimatpåverkan finns hos Naturvårdsverket och Trafikverket. Kommunernas arbete med hållbara transporter granskas av Trivector i kommunrankingen SHIFT.

De senaste åren har Trafikverket satsat på att ta fram styrdokument, stöd och verktyg för att driva på klimatarbetet. Det finns bland annat fyra filmer om hur man kan minska klimatpåverkan i investeringsprojekt.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.